Jobban bírtuk az "idegek csatáját"!

2024.04.03, 14:27 Kosárlabda
Négy meccses nyeretlen széria után győztünk!

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – XXVI. Forduló
Atomerőmű SE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
90 – 75
(21-18, 24-27, 20-11, 25-19)

Karahodzicot faultolta Zane Knowles a palánk alatt a KTE első támadásánál, Wittmann azonban kihagyta a hárompontost, másodpercekkel később Sinik viszont bevágta. Nicholson válaszolt a mi oldalunkon, majd Knowles is megszerezte az első pontjait. Ivkovic zsákolt hatalmasat a folytatásban, Kucsora pedig egy elvesztett labda után dobott triplát. (7-5) Dramicanin duplájával egyenlítettek a vendégek, majd Bogues 2+1-es akciójával a negyed felénél már náluk volt az előny, ekkor azonban Géringer Gergő triplázott. Bogues újabb pontjai után Sövegjártó Ábel volt eredményes a sarokból, majd Knowles is betalált, jó ritmusban játszottunk. A negyed utolsó mozzanata Kovács Ákosé volt, aki csont nélkül vágta be a triplát, ami után kialakult az első negyed végeredménye: 21-18

Remekül dobtuk a hárompontosokat az első etapban, 7 próbálkozásból 4-et értékesítettünk, ezt a lendületet vittük tovább Kovács újabb hármasával a második negyed elején. (24-18) Két gyors kecskeméti kosár következett, majd a játékunkat az egy perc alatt négy befújt fault törte meg, a büntetőknek köszönhetően ismét kiegyenlített a KTE. (24-24) Kovács újabb triplája ismét lendületet adott a csapatnak, szenzációsan játszott a csapatkapitányunk, Bogues azonban erre is válaszolt. Ihring a hetedik hárompontosunkat dobta be, majd a saroknál faultolták, a szlovák válogatott játékos két büntetőt értékesített. (32-29) Parázs hangulatban folytatódott az összecsapás, Sövegjártó blokkolta Boguest a palánk alatt, Sinik azonban két hármast is bevágott, időt kértünk. (36-38) Nicholson és Ihring kosaraival visszavettük a vezetést, ekkor azonban Ivkovic is időt kért. Ihring trilpájával folytatódott a találkozó, majd zsinórban 5 pontot kaptunk, amivel ismét „oda lett” az előnyünk, időkérés következett Krasovec mestertől, végül a félidei dudaszó előtt Nicholson duplázott. (45-45)

Nicholson sportszerűtlen faultjával indult a harmadik negyed, majd az amerikai játékosunk két pontjának örülhettünk a túloldalon. Hatalmas, fizikális küzdelem folyt a pályán, folyamatosan jöttek a kosarak mindkét oldalon, végül mi tudtuk jobban elkapni a fonalat és 3 és fél perccel a negyed vége előtt sikerült kidolgoznunk egy 7 pontos előnyt. (58-51) Nicholson újabb kettesével tovább növeltük az előnyünket, ekkor kért ismét időt Ivkovic mester. A folytatásban Dramicanin kettesére Sövegjártótól jött a válasz tripla formájában, majd Bogues 2+1-es akciójával zárkózott tovább a vendég együttes, Nicholson azonban ismét eredményes volt, ez volt az amerikai játékos 20. pontja. Végül a harmadik felvonás Wittmann hárompontosával ért véget. A vendégeknek ebben az etapban mindösszesen 11 pontot engedtünk. (65-58)

Knowles dobása csorgott le a gyűrűről az utolsó felvonás elején, Karahodzic könnyű zsákolását követően Wittmann triplázott, oda lett az előnyünk. (65-64) Ihring hármasa nagyon jókor jött, ezt Géringer triplája, majd Kucsora kettese követte, időt kért Ivkovic mester. Kucsora hárompontosa is becsorgott, a KTE hart perccel a vége előtt kezdett teljesen szétesni. Bogues triplázott, majd Nicholson zsákolt a gyorsindításunkból, most abszolút mi kontrolláltuk a mérkőzést. Kucsora újabb hárompontosa tovább lendítette a csapatot a győzelem felé, Nicholson zsákolása már csak hab volt a tortán, időkérés következett. (83-69) Innen már gyakorlatilag nem engedtük ki a meccset a kezünk közül, győzelemmel zártuk az alapszakaszt. (90-78)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%